Pittige patatas bravas

    Pittige patatas bravas

    11keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Hete tomatensaus over gebakken aardappelen. Een lekkere tapas schotel of serveer als aardappelgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kilo aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout naar smaak
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 of 2 theelepels chilipoeder naar smaak
    • 1 theelepel Spaanse paprikapoeder
    • 6 rijpe tomaten, gesneden (of 400 gr tomaten uit blik)
    • ongeveer 100 ml water (als je verse tomaten gebruikt)
    • 1 eetlepel wijn, wit of rood (of rode wijnazijn)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven tot 200°C / gasovenstand 6. Kook de aardappelblokjes in veel water gedurende ongeveer 10 minuten. Giet af en doe ze in een ovenschaal; Meng de helft van de olijfolie en zout erdoor en bak tot ze gaar zijn - ongeveer 20-30 minuten, maar controleer halverwege het bakken even.
    2. Ondertussen maak je de saus: bak de ui en knoflook in wat olie glazig. Roer de chilipoeder en paprikapoeder erdoor. Voeg vervolgens de tomaten en water (of het blik en sap) toe en de azijn of wijn. Kook ongeveer 20 minuten of totdat het een beetje in volume verminderd is.
    3. Meng de saus in een blender of keukenmachine tot hij glad is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    4. Serveer de aardappelen in een schaal met de saus erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren