Winterse runderstoofschotel met rode wijn

    Winterse runderstoofschotel met rode wijn

    4keer bewaard
    3uur15min


    Maak dit als eerste!

    Ik vind het heerlijk deze rijke stoofschotel met rundvlees in de winter te maken als het koud is en het buiten donker is na 4 uur! Je moet deze stoofschotel langzaam laten garen op laag vuur, zodat het vlees niet heel hard gaat koken. Serveer met stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 of 2 eetlepels olijfolie
    • 750 gr sudderlapjes, in stukjes gesneden
    • 1 ui, geschild en in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 3/4 fles Beaujolais of een andere rode wijn
    • 3 wortels, geschild en in plakjes gesneden
    • 150 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
    • enkele takjes verse rozemarijn
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Verhit de olie op middelhoog vuur in een grote pan. Voeg het vlees in porties toe, en bak bruin. Leg ze op een bord, terwijl je de resterende stukjes rundvlees bakt.
    2. Voeg de ui toe en bak een paar minuten tot deze zacht is. Doe het vlees terug in de pan, roer er de geplette knoflook door en giet de rode wijn erover. Laat 2 uur op laag vuur sudderen.
    3. Voeg de wortels, champignons en verse rozemarijn toe. Laat nog eens 30 tot 40 minuten sudderen tot de wortels en het vlees gaar zijn.
    4. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met sneetjes knapperig brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren