Appel-havermoutmuffins

Heerlijk vullende ontbijtmuffins met een bijzonder laag vetgehalte.

sal

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 75 gr havermoutvlokken
  • 225 ml karnemelk
  • 100 gr volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 75 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 100 gr appelmoes
  • 1 ei

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. In een kom havervlokken en karnemelk vermengen en 2 uur op kamertemperatuur laten staan.
  2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
  3. Volkorenmeel, bakpoeder, baksoda en basterdsuiker in een grote kom vermengen. Het havermout-karnemelkmengsel, appelmoes en ei erdoor roeren en goed mengen. Schenk het beslag in de muffinvormpjes.
  4. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een klein mes schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties