Appel-havermoutmuffins

    Appel-havermoutmuffins

    22keer bewaard
    40min


    325 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk vullende ontbijtmuffins met een bijzonder laag vetgehalte.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75 gr havermoutvlokken
    • 225 ml karnemelk
    • 100 gr volkorenmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 75 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 100 gr appelmoes
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een kom havervlokken en karnemelk vermengen en 2 uur op kamertemperatuur laten staan.
    2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    3. Volkorenmeel, bakpoeder, baksoda en basterdsuiker in een grote kom vermengen. Het havermout-karnemelkmengsel, appelmoes en ei erdoor roeren en goed mengen. Schenk het beslag in de muffinvormpjes.
    4. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een klein mes schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren