Aardappelkoekjes met dille

    Eenvoudig om te maken en een goede manier om restjes aardappelpuree op te maken. Kinderen zijn er dol op! Dit is mijn moeders recept en ik herinner me hoe lekker we ze altijd vonden!


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 6 aardappelen, gekookt en gepureerd
    • 1 ei
    • 1 kopje paneermeel
    • 1 eetlepel fijngehakte verse dille of peterselie
    • zout en peper naar smaak
    • olie voor het bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Het beste is om aardappelpuree te gebruiken die een nacht in de koelkast heeft gestaan. Perfect als er al boter of room door zit.
    2. Meng het ei, 2 eetlepels paneermeel en dille door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Meng alle ingrediënten goed met een aardappelstamper. Als het mengsel te dun is, roer je er meer paneermeel door.
    3. Leg de resterende paneermeel op een bord. Vorm aardappelkoekjes van 1 cm dik en 3 cm in diameter. Bedek met paneermeel.
    4. Verhit de olie, bak de aardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer warm.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties