Aardappelpuree met crème fraîche

    Aardappelpuree met crème fraîche

    11keer bewaard
    40min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Deze puree smaakt rijk en romig, maar heeft niet al het vet en calorieën die een puree gemaakt met veel boter en room wel heeft. Gebruik bloemige aardappelen geschikt voor pureren. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg aardappelen, geschild en in vieren
    • 120 ml magere melk
    • 125 ml crème fraîche met 50% vetgehalte
    • 4 eetlepels gesneden verse bieslook (optioneel)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de aardappelen in een grote pan met genoeg water (tot ong. 5 cm onder de rand). Breng aan de kook, en kook 20 tot 25 minuten, tot je ze makkelijk kunt inprikken met een vork. Giet af en pureer.
    2. Meng de melk door de aardappelpuree met behulp van een aardappelstamper of een elektrische mixer, tot de puree luchtiger is geworden. Roer de crème fraîche en bieslook (indien gebruikt) erdoor, en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    PeterDeGraaf
    0

    Lekker , heb er zelf nog wat nootmuskaat bij door gedaan - 31 jan 2016

    Jet
    van
    0

    Smaakte goed! - 17 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren