Aardappelgratin met spek en kaas

    Aardappelgratin met spek en kaas

    13keer bewaard
    2uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, maar heerlijk bijgerecht dat je goed met andere gerechten kan serveren. Deze aardappelen worden belegd met sjalotten, spek en kaas, en vervolgens in de oven gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3-4 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
    • bloem, om erover te strooien
    • 2 kleine sjalotten, gesneden
    • 3 plakken spek of gesneden ham, in stukjes gesneden
    • peper naar smaak
    • 125 gr extra belegen kaas, geraspt
    • 125 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een ovenschaal in.
    2. Leg een laag aardappel in de ovenschotel. Bestrooi met bloem, peper, spek, sjalotten en kaas. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt, eindig met aardappel, kaas en peper.
    3. Giet de melk over de aardappelen en bak in de voorverwarmde oven gedurende 1 1/2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren