Pavlova met aardbei en passievrucht

    Pavlova met aardbei en passievrucht

    5keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig zomers dessert, dat makkelijk te maken is en fantastisch smaakt. Twee luchtige lagen meringue worden gevuld met slagroom, aardbeien en passievruchten.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 8 eiwitten
    • 400 gr suiker
    • 300 ml slagroom, opgeklopt
    • 250 gr verse aardbeien, ontkroond en in plakjes gesneden
    • 4 passievruchten, zaden eruit geschept
    • 1 theelepel poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Bedek twee bakblikken van 28 x 38 x 5 cm met bakpapier.
    2. Klop de eiwitten stijf (tot er zachte pieken ontstaan), voeg de suiker dan in porties toe. Laat het steeds volledig oplossen voordat je een nieuwe portie erbij doet.
    3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakblikken. Bak een blik per keer 10 minuten op het middelste rooster van de oven.
    4. Zodra beide meringues gaar zijn, laat je ze volledig afkoelen.
    5. Leg de eerste meringue op een schaal en bedek dit met de helft van de slagroom. Bedek dan met de plakjes aardbei. Bestrooi met 1 theelepel poedersuiker.
    6. Leg de tweede meringue erbovenop, en bedek met de resterende slagroom. Beleg dan met het passievruchtenpulp.
    7. Dek af en bewaar in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 24 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren