Chocolademuffins met aardbei

    Chocolademuffins met aardbei

    6keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardbeidenmuffins zonder ei zijn fruitig en gevuld met stukjes chocolade. Om deze muffins vega-vriendelijk en zuivelvrij te maken, moet je ervoor zorgen dat je veganistische chocolade gebruikt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 250 gr verse aardbeien, ontkroond en in plakjes gesneden
    • 375 gr bloem
    • 150 gr basterdsuiker
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 125 ml koolzaadolie
    • 125 gr appelmoes
    • 170 gr pure chocolade, in stukjes (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vul een muffinbakblik voor 12 muffins met papieren vormpjes.
    2. Doe de aardbeien in een middelgrote kom en bestrooi met 50 gr suiker, roer en zet apart.
    3. Zeef de bloem, kaneel, zout en baksoda in een grote kom. Voeg de resterende 100 gr suiker toe en meng goed.
    4. Pureer met een staafmixer, blender of keukenmachine de aardbeien, appelmoes en olie bij elkaar. Het hoeft niet perfect glad te zijn.
    5. Voeg de gepureerde aardbeien toe aan het bloemmengsel, meng tot alles goed gemengd is. Meng niet te hard. Roer de chocoladestukjes erdoor.
    6. Verdeel het beslag over het muffinbakblik en bak tot een cocktailprikker er schoon uitkomt. Laat de muffins 10 minuten afkoelen in het bakblik, en leg ze vervolgens op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren