Romige gevulde koekjes met aardbei

    Romige gevulde koekjes met aardbei

    3keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Deze zachte koekjes zijn heerlijk rijk van smaak. Deze romige citruskoekjes worden gevuld met aardbeienjam en slagroom. Serveer met een grote mok thee of als tussendoortje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de koekjes
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 60 gr ongezouten boter, in blokjes
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 ei
    • 4 eetlepels melk
    • poedersuiker voor het serveren
    • Voor de vulling
    • 1 eetlepel water
    • 1 theelepel citroensap
    • 2 eetlepels aardbeienjam
    • 2 druppels amandelextract (optioneel)
    • 75 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakplaat in en bedek met bakpapier.
    2. Zeef het bakmeel in een grote kom. Kneed de boter erdoor, blijf de kom voortdurend schudden om grote brokken boter naar de oppervlakte te halen. Ga door tot alle boter is opgenomen. Meng dan de suiker erdoor.
    3. Meng eerst de melk, citroenschil, vanille-extract en het ei in een andere kom. Maak dan een kuiltje in het midden van de kom met de droge ingrediënten en giet er de natte ingrediënten bij.
    4. Meng tot het deeg net samenkomt. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed tot een glad en soepel deeg.
    5. Vorm tot een bal en druk het met de hand plat. Rol uit tot een dikte van 1,5 cm en snijd in cirkels van 5 cm. Leg ze op de bakplaat zodat ze gelijkmatig uit elkaar liggen. Bak 15-20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
    6. Ondertussen maak je de jamvulling. Meng de jam, het citroensap, amandel-extract en water in een kleine steelpan. Kook op een laag vuur tot de jam gesmolten is, onder voortdurend roeren.
    7. Haal de koekjes uit de oven en leg ze onmiddellijk op een rooster om af te koelen.
    8. Eenmaal op kamertemperatuur, snijd je elk koekje in de lengte doormidden met een gekarteld mes om zo 2 cirkels te creëren. Bestrijk de binnenkant met jamvulling, doe er slagroom tussen en voeg de twee helften weer samen.
    9. Bestuif met poedersuiker voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren