Okra met tomaat

    (122)

    Een heerlijke combinatie van okra en tomaat in een veganistisch gerecht naar Creools recept.


    131 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 grote ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1/2 groene paprika, gehakt
    • 1 blik (400 gr) tomaatblokjes
    • 1/2 theelepel droge tijm
    • handje verse peterselie, gehakt
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 500 gr okra, gepunt en in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een grote koekenpan op matig vuur de olijfolie verhitten en daarin ui en knoflook zacht sauteren. Groene paprika toevoegen en bakken tot deze zacht is. Tomaat afgieten, maar het vocht bewaren. Tomaat aan de pan toevoegen. Kruiden met tijm, peterselie, cayennepeper, zout en peper en op een matig vuur 5 minuten zachtjes laten sudderen.
    2. Okra toevoegen en vervolgens voldoende tomatenvocht om de bodem van de pan te bedekken. De pan sluiten en 15 minuten laten sudderen tot de okra gaar is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (122)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties