Fruitige cake

    Fruitige cake

    2keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Meestal maak ik deze cake met abrikoos, kokos en kersen rond Kerstmis en Nieuwjaar zodat ik overgebleven ingrediënten van de kerstdagen gebruiken kan. Je kunt ook noten of andere gedroogde vruchten toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Cake
    • 125 gr gedroogde abrikozen, fijngehakt
    • 125 ml warme melk
    • 125 gr boter
    • 200 gr witte basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 eieren
    • 10-20 gekonfijte kersen, fijngehakt
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 30 gr geraspte kokos
    • Glazuur
    • 2 kopjes poedersuiker
    • 1 1/2 eetlepel melk
    • 1 eetlepel boter, verzacht
    • 1 theelepel vanille-extract
    • extra kokosnoot voor erbovenop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakblik van 28 x 18 cm in en bedek met bakpapier.
    2. Week de abrikozen in de melk terwijl je de rest van het beslag voorbereidt.
    3. Klop de boter en de suiker samen en voeg de vanille en eieren toe. Meng goed.
    4. Roer de gekonfijte kersen door de bloem en voeg toe aan het beslag samen met de abrikozen en melk. Voeg de kokos toe en meng. Giet in het voorbereide bakblik en bak 30-35 minuten.
    5. Laat afkoelen in het blik. Leg op een bord om vervolgens het glazuur aan te brengen.
    6. Voor het glazuur: Meng de ingrediënten voor het glazuur samen tot een gladde pasta. Verspreid over de afgekoelde cake en bedek met kokosrasp.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren