Poolse chocoladetaart

    Poolse chocoladetaart

    4keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke, smeuïge en makkelijke cake! Lekker bij de koffie of thee. Bestrooi de bovenkant ook nog met amandelen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • Cake
    • 250 gr margarine
    • 330 gr witte basterdsuiker
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • 7 eetlepels water
    • 250 gr bloem
    • 2,5 theelepel bakpoeder
    • 4 eieren, gescheiden
    • 1 mespuntje zout
    • Glazuur
    • 3 eetlepels water
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • 3 eetlepels witte basterdsuiker
    • 1 eetlepel boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur30min 

      Cake:

    1. Meng de margarine, suiker, cacaopoeder en water in een steelpan. Kook 3 minuten op laag vuur. Laat 30 minuten afkoelen. Roer de bloem, het bakpoeder en de eierdooiers erdoor. Meng goed.
    2. Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. Spatel door het beslag. Voeg wat gehakte noten of rozijnen toe, indien gewenst.
    3. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak de taart 70 minuten tot een spies die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Zet dan op een rooster om af te koelen.
    4. Glazuur:

    5. Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een steelpan, laat 2 minuten koken, tot er een glad mengsel ontstaat. Verdeel het warme glazuur over de afgekoelde cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren