Witvis met groenten

    Witvis met groenten

    3keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en eenvoudig te maken gerecht. De vis wordt in de pan gebakken en geserveerd met groenten in een tomatensaus. Zowel koud als warm lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 4-5 witte visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw)
    • zout en peper naar smaak
    • plantaardige olie om te bakken
    • 1 knolselderij, geraspt
    • 3 wortels, geraspt
    • 2 wortelpeterselie, geraspt
    • 3 uien, gesnipperd
    • 120 ml water
    • 120 ml tomatenpuree
    • 1 theelepel suiker
    • 2 pimentzaadjes
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • verse peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan, bak de vis in een paar minuten aan beide kanten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
    2. Verhit de olie, bak de geraspte groenten, meng dan de ui, 60 ml water en zout erdoor. Laat 15 minuten afgedekt sudderen. Roer er de tomatenpuree en nogmaals 60 ml water door. Breng op smaak met peper, suiker, piment en paprikapoeder. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn.
    3. Leg de vis en groenten in laagjes op een serveerschaal. Eindig met de groenten, garneer met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren