"Soul cake" (Allerzielengebak)

    "Soul cake" (Allerzielengebak)

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Allerzielengebak heeft zijn oorsprong in het Keltische festival Samhain, vandaag beter bekend als All Hallows Eve of Halloween. Deze taartjes werden in combinatie met een glas melk of wijn bij voordeuren achtergelaten om de overledenen te herdenken. Vroeger zongen kinderen en arme mensen op 1 november liedjes om de taartjes te verdienen. In Amerika is dit uitgegroeid tot "trick or treat".

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 375 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels nootmuskaat
    • 2 theelepels koekkruiden
    • 185 gr boter (op kamertemperatuur = zacht)
    • 155 gr witte basterdsuiker
    • 90 gr krenten
    • 90 gr rozijnen
    • 1 ei
    • 125 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven tot 220°C / gasovenstand 7. Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.
    2. Zeef de droge ingrediënten in een middelgrote kom. Meng de boter erdoor. Meng de suiker, rozijnen en krenten erdoor.
    3. Maak een kuiltje in het midden en doe het ei en de melk hierin. Meng goed totdat je een stevig beslag hebt.
    4. Met behulp van een eetlepel en vork, lepel je het mengsel op de ingevette bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 tot 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren