Apfelstrudel met rozijnen

    (6)
    1 uur 10 minuten

    Mijn moeder kreeg dit recept van een Duitse kok tijdens een festival. Heerlijk en niet zo uitdagend als het lijkt! Probeer het eens!


    43 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 strudel

    • Deeg
    • 250 gr bloem
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ei
    • 100 ml water
    • 1 theelepel citroensap
    • een klontje boter, gesmolten
    • 4 eetlepels paneermeel
    • Vulling
    • 1 kg zure appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes gesneden
    • 1 theelepel kaneel
    • 50 gr witte basterdsuiker
    • 50 gr rozijnen
    • poedersuiker om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng de bloem, olie, het ei, water en citroensap tot het goed gemengd is. Rol het deeg dun uit, bestrijk met boter en bestrooi met paneermeel.
    3. Verdeel de schijfjes appel over het deeg, bestrooi met rozijnen, suiker en kaneel. Rol de strudel op. Leg op de voorbereide bakplaat.
    4. Bak de strudel 45 minuten. Eenmaal afgekoeld, bestrooi je de strudel met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    bla
    van
    0

    uit vrees dat geschneden appel te veel kunt zijn, kook ik altijd een tijdje. hoe brengen jullie die heleboel appeltjes allemaal in ?  -  22 jul 2017

    VeraBruno
    van
    0

    supper lekker  -  14 feb 2016

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren