Appel-gember cake

    Appel-gember cake

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een mooie combinatie van twee van mijn favoriete smaken: appel en gember. Je kunt gewone melk gebruiken als je geen karnemelk bij de hand hebt, of gebruik 150 ml gewone melk met een eetlepel azijn of citroensap, en laat het dan 5 minuten staan voor gebruik.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr boter
    • 220 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels stroop
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 2 theelepels baksoda
    • 3 theelepels gemberpoeder
    • 160 ml karnemelk
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 middelgrote appels, geschild en in stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3. Vet een vierkante bakvorm van 23 cm doorsnede in en bedek de bodem met bakpapier.
    2. Smelt de boter, suiker en stroop in een steelpan op laag vuur. Zodra het gesmolten is, haal je de pan van het vuur en laat je deze afkoelen. Voeg vervolgens de karnemelk en het ei toe, en roer goed door elkaar. Roer de gesneden appels erdoor.
    3. Meng de droge ingrediënten in een kom en voeg ze toe aan het botermengsel en meng voorzichtig tot alles goed gemengd is.
    4. Giet in de voorbereide bakvorm en bak 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat in het blik afkoelen voordat je hem in plakken snijdt en serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren