Appeltaart met noten-meringue

    (4)
    1 uur 20 minuten

    Heerlijk, eenvoudig te maken taart met appels en meringue (schuimgebak) bestrooid met noten en rozijnen. Om je vingers bij af te likken!


    24 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Deeg
    • 375 gr bloem
    • 220 gr margarine
    • 110 gr poedersuiker
    • 4 eierdooiers
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 eetlepels zure room
    • Appelvulling
    • 10 middelgrote appels, geschild en geraspt
    • 2 eetlepels witte basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel vanille-extract
    • Meringue
    • 4 eiwitten
    • 6 eetlepels witte basterdsuiker
    • 100 gr geraspte kokos
    • 100 gr rozijnen
    • 100 gr walnoten, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Meng de bloem, bakpoeder en suiker. Snijd de margarine erdoor met twee messen tot het kruimelig is. Voeg de eierdooiers en de room toe en meng tot een geheel. Verdeel het deeg in twee helften.
    2. Rol de ene helft uit en bedek er een bakvorm van 25 x 36 cm mee. Verdeel de geraspte appels (knijp het overtollige sap eruit) erover, bestrooi met kaneel en suiker.
    3. Klop de eiwitten met de suiker stijf. Roer de noten en rozijnen erdoor.
    4. Verdeel het mengsel met de noten over de appels, dek af met de andere helft van het deeg.
    5. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak 1 uur. Laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties