Aubergine lasagne

    Aubergine lasagne

    4keer bewaard
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke vegetarische lasagne met twee sauzen: een tomatensaus en een bechamelsaus met kaas. Heerlijk. Een beetje tijdrovend, maar zeker de moeite waard!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 middelgrote aubergines, in plakjes van 1 cm
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 6 lasagnebladen, gekookt
    • Tomatensaus
    • 2 middelgrote uien, gesnipperd
    • 600 gr (2 blikjes) tomatenblokjes
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • Kaassaus
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 300 ml melk
    • 1/2 theelepel mosterd
    • 115 gr geraspte kaas
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 60 minuten staan. Spoel af met koud water, dep ze droog met keukenpapier. Hierdoor komen de bittere sappen vrij.
    2. Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak de plakjes aubergine 5-7 minuten aan elke kant tot ze gaar en bruin zijn. Leg op keukenrol om uit te lekken.
    3. Bak in dezelfde pan de ui 5 minuten, voeg de tomatenblokjes met sap, kruiden en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten sudderen.
    4. Smelt ondertussen de boter, meng de bloem erdoor en bak al roerend 1 minuut. Giet de melk erbij en roer goed met een garde, breng aan de kook en kook 2 minuten. Haal van het vuur, roer de kaas en mosterd erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Verwarm de oven voor op 200°C/ gasovenstand 6.
    6. Leg de helft van de aubergine op de bodem van een ovenschaal. Verdeel dan de helft van de tomatensaus erover en bedek met 3 lasagnebladen. Rangschik de rest van de aubergine, verdeel de rest van de tomatensaus erover en leg de laatste laag lasagnebladen erop. Giet de kaassaus over.
    7. Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten. Verwijder de folie en bak nogmaals 10 minuten tot de bovenkant bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren