Aubergine ratatouille

    Aubergine ratatouille

    2keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze mix van mediterrane gebakken groenten is vol van smaak en kleur. Geweldig als bijgerecht, of als hoofdgerecht met pasta met extra Parmezaanse kaas. Je kunt er wat worst door mengen voor een stevige maaltijd. Je hoeft de groenten niet te schillen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote aubergine, in blokjes gesneden
    • 60 ml olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 grote ui, gesneden
    • 2 eetlepels gedroogde of verse kruiden (oregano, basilicum, tijm, marjolein)
    • 1 courgette, in plakjes
    • 1 gele courgette, gesneden
    • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
    • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
    • 1 mespuntje gemalen komijn
    • 1 mespuntje paprikapoeder
    • 5 stevige tomaten, in vieren
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Leg de aubergine in een vergiet en bestrooi met zout. Laat 15 tot 20 minuten staan. Knijp met je handen uit.
    2. Verhit de olie in een grote pan op matig hoog vuur, bak de ui, knoflook en kruiden een paar minuten tot de ui glazig is.
    3. Voeg de aubergine, gele en groene courgette en paprika toe, meng goed en bedek de groenten met olie en kruiden. Breng op smaak met zout, peper, komijn en paprikapoeder. Bak 5 tot 10 minuten onder af en toe roeren. Voeg de tomaten toe, breng op smaak met zout indien gewenst, laat nog 10 minuten sudderen.
    4. In dit stadium kun je de pan van het vuur halen nu de groenten beetgaar zijn. Je kunt het ook 20 minuten laten sudderen, onder af en toe roeren, tot de groenten helemaal zacht zijn. Serveer direct of bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren