Augurkensoep

    Augurkensoep

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete soep! Dit recept komt van mijn moeder. Nu ik weet hoe ik deze soep zelf kan maken, maak ik hem heel vaak!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 pot (1 liter) augurken, in zeer kleine stukjes
    • 5 wortels, gehalveerd
    • 1 wortelpeterselie, gesneden
    • 5 aardappelen, in blokjes
    • 4 kippendijen
    • 2 liter water
    • 2-4 eetlepels zure room
    • 1 eetlepel verse dille
    • bouillonkorrels, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Kook de kippendijen 45 minuten in voldoende water (ong. 2 liter) in een grote pan. Schep eventueel schuim van de bovenkant af.
    2. Voeg de kruiden en groenten toe en laat nog 10 minuten sudderen.
    3. Voeg de zeer fijn gesneden augurken toe en laat 10 minuten koken. Als de soep niet pittig genoeg is, giet je er wat augurkennat bij.
    4. Meng de zure room met een paar eetlepels hete soep en meng goed. Giet terug in de pan en breng weer aan de kook. Haal van het vuur. Garneer met gehakte dille.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren