Authentieke Spaanse tortilla (omelet)

    Authentieke Spaanse tortilla (omelet)

    4keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is heel eenvoudig om te maken, kost geen fortuin, en de meeste mensen hebben wel een paar uien, aardappelen en eieren klaarliggen. Eet het warm of koud, en het is erg lekker met een salade. Let op: je hebt zowel een friteuse, een koekenpan, als een bord nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • olie voor het frituren
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 grote uien, dun gesneden
    • 2 grote aardappelen, in dunne plakjes gesneden
    • 3 eieren
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Draai de friteuse op 150 graden C.
    2. Doe 4 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de uien op een matig vuur tot ze zacht zijn.
    3. Frituur de aardappelplakjes in de friteuse. Laat de aardappelen ongeveer 8 minuten bakken (tot ze zacht zijn, maar niet knapperig).
    4. Doe de gebakken uien en gefrituurde aardappelen in een grote kom. Pak een kom en klop de 3 eieren los en voeg een flinke snuf zout en peper toe. Giet de eieren bij de uien en aardappelen. Zorg dat alles goed bedekt is met ei. Het maakt niet uit als de aardappelen breken.
    5. Leeg de kom in de koekenpan (het is niet nodig om olie toe te voegen). Druk het mengsel plat met een spatel en laat 7 minuten bakken op matig vuur.
    6. Plaats een bord over de koekenpan en draai zo de omelet om. Bak deze kant nog eens 5 -7 minuten op matig vuur.
    7. Draai om op een schoon bord en serveer!

    Tip:

    Je kunt dit 5 dagen in de koelkast bewaren. De smaak is de 2e dag nog lekkerder. Wikkel de omelet in plasticfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    patriciavs
    0

    ;-) - 05 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren