Rundvleespotjes

    Rundvleespotjes

    (1)
    3uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en goedkoop. Ingemaakt rundvlees is heerlijk op geroosterd brood of in een sandwich.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr runderstoofvlees, in blokjes
    • 100 gr boter
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • paprikapoeder naar smaak
    • gemalen nootmuskaat naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. In een zware pan met 1 cm water het rundvlees in 2-3 uur heel gaar stoven. Indien nodig meer water toevoegen. Afgieten, maar het vocht bewaren.
    2. Het vlees tweemaal door vermalen in een vleesmolen tot een dikke, vezelige pasta ontstaat.
    3. In een steelpannetje de boter smelten. De gesmolten boter door schoon gaasdoek zeven om melkdeeltjes eruit te filteren.
    4. In een kom het vlees en 3/4 van de boter vermengen. Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. De gewenste hoeveelheid kookvocht erdoor roeren om het vlees wat smeuïger te maken.
    5. Het vleesmengsel in steriele potjes scheppen en resterende boter erover schenken. Luchtdicht afsluiten en tot gebruik in de koelkast bewaren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren