Rundvleespotjes

    Rundvleespotjes

    1keer bewaard
    3uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en goedkoop. Ingemaakt rundvlees is heerlijk op geroosterd brood of in een sandwich.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr runderstoofvlees, in blokjes
    • 100 gr boter
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • paprikapoeder naar smaak
    • gemalen nootmuskaat naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. In een zware pan met 1 cm water het rundvlees in 2-3 uur heel gaar stoven. Indien nodig meer water toevoegen. Afgieten, maar het vocht bewaren.
    2. Het vlees tweemaal door vermalen in een vleesmolen tot een dikke, vezelige pasta ontstaat.
    3. In een steelpannetje de boter smelten. De gesmolten boter door schoon gaasdoek zeven om melkdeeltjes eruit te filteren.
    4. In een kom het vlees en 3/4 van de boter vermengen. Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. De gewenste hoeveelheid kookvocht erdoor roeren om het vlees wat smeuïger te maken.
    5. Het vleesmengsel in steriele potjes scheppen en resterende boter erover schenken. Luchtdicht afsluiten en tot gebruik in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren