Balti kip curry

    Balti kip curry

    6keer bewaard
    30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gezonde, vetarme, snelle kip Balti met veel kruiden. Lekker met warm naanbrood, als je geen zin hebt om rijst te koken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olie
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • 1 ui, gesneden
    • 1 groene paprika, zaadjes verwijderd en in plakjes gesneden
    • 1 rode peper, gesneden
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 stuk (5 cm) verse gember, geschild en geraspt
    • 1 eetlepel garam masala
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1 grote tomaat, in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 120 ml water of kippenbouillon
    • 1 laurierblad
    • 1 theelepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een koekenpan met een dikke, zware bodem of wok. Voeg de kip toe en bak 4 minuten of tot hij bruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
    2. Voeg de ui toe aan de wok en bak tot de ui zacht en glazig is. Voeg de groene paprika, rode peper, knoflook en gember toe. Roerbak een paar minuten.
    3. Doe de kip er weer bij, roer de garam masala, kurkuma, komijn, gehakte tomaten, tomatenpuree en de bouillon erdoor. Voeg de laurier toe, dek af en laat gedurende 10 tot 15 minuten sudderen.
    4. Proef en breng op smaak met zout en citroensap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren