Banaan en bosbessen cake

    Snel en gemakkelijk recept. Suikervrije cake, dus ook geschikt voor kinderen jonger dan 1 jaar (ervan uitgaande dat ze van bananen houden...).


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 140 gr volkoren speltmeel, gezeefd
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel kaneel (optioneel)
    • 1 ei
    • 4 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 eetlepels peerconcentraat
    • 3 grote overrijpe bananen, gepureerd
    • 60 gr bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C / gasovenstand 2. Bedek een cakevorm met bakpapier.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en kaneel samen in een kom.
    3. Klop het ei en voeg vervolgens de olie, peren-concentraat en bananen toe, roer goed na elke toevoeging.
    4. Meng de natte ingrediënten door de droge, en roer er uiteindelijk voorzichtig de bosbessen door.
    5. Bak 45 tot 50 minuten in de oven. Laat 10 minuten in het blik afkoelen voordat je hem verder op een rooster laat afkoelen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties