Bananenbrood met gember en vanilleglazuur

    Bananenbrood met gember en vanilleglazuur

    5keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Dit bananenbrood met gember is perfect voor Kerstmis! De combinatie van gember met banaan maakt het helemaal onweerstaanbaar. Het vanilleglazuur maakt het echt af.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 2 grote rijpe bananen
    • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 175 gr keukenstroop
    • 125 ml plantaardige olie
    • 2 eieren
    • 60 ml melk
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 1 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel pimentpoeder
    • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
    • 1 1/4 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • Glazuur
    • 15 gr boter, gesmolten
    • 1 eetlepel golden syrup/lichte stroop
    • 2 eetlepels melk
    • 190 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3. Vet een cakevorm (van ong. 1 liter) in.
    2. Prak de bananen in een grote kom met een vork samen. Voeg bruine suiker, stroop, plantaardige olie, eieren en melk toe en roer tot het goed gemengd is.
    3. Roer de bloem, gember, kaneel, piment, kruidnagel, bakpoeder en zout in een middelgrote kom samen.
    4. Voeg het bloemmengsel toe aan het bananenmengsel en roer net zolang tot de bloem is opgenomen. Giet in het bakblik.
    5. Bak 60 tot 70 minuten, of tot een spies schoon uit het midden komt. Laat helemaal afkoelen en haal vervolgens uit het bakblik.
    6. Om het glazuur te maken meng je de gesmolten boter, golden syrup en 1 eetlepel melk. Voeg de poedersuiker toe en roer. Voeg de vanille en de extra melk toe, net genoeg om een stroperige textuur te bereiken. Giet en smeer uit over de afgekoelde cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren