Bijna vetvrije fruitcake

    Bijna vetvrije fruitcake

    11keer bewaard
    1uur40min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke fruitcake, die je bijna zonder schuldgevoel kunt eten. Geen olie, geen boter - alleen een beetje ei. Daardoor zit er bijna geen vet in deze cake. Een plakje cake smaakt heerlijk met bijvoorbeeld - durf ik het zeggen? boter! :)

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 280 gr rozijnen
    • 300 ml sterke hete thee
    • 340 gr zelfrijzend bakmeel
    • 110 gr suiker
    • 1 theelepel gemalen piment
    • 1 ei, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 30min weken  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Week de rozijnen een half uur in de hete thee.
    2. Meng de droge ingrediënten. Voeg het rozijnen-thee mengsel en het losgeklopte ei toe. Meng voorzichtig met een rubberen spatel, maar meng niet te lang.
    3. Schep in een ingevette cakevorm.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren