Quinoa met spinazie en geroosterde rode biet

    Quinoa met spinazie en geroosterde rode biet

    11keer bewaard
    40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snel en eenvoudig recept. Het kan niet mislukken, en vertrouw me als ik zeg dat het heerlijk is. Ik vond het recept voor de bietjes op een website en werd geïnspireerd om quinoa toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 4 verse ongekookte rode bietjes
    • 2 eetlepels balsamicoazijn
    • 2 eetlepels honing (of agavesiroop voor veganisten)
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 oranje paprika (of een andere kleur)
    • 1 teentje knoflook, geperst of fijngehakt
    • 75 gr verse spinazie
    • 250 gr quinoa (ongekookt gewicht)
    • 600 ml hete groentebouillon (van een tablet kan, maar ik gebruik glutenvrij bouillonpoeder)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Was en schrob de rode biet schoon - je hoeft hem niet te schillen. Doe in een bakblik of ovenschaal en besprenkel met de balsamicoazijn en honing/agave. Dek af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in een hete oven (220°C/gasovenstand 7).
    2. Ondertussen maak je de quinoa klaar. Bak in een grote pan de ui en de paprika ongeveer 10 minuten op laag vuur in een beetje olie, tot ze zacht zijn. Roer de knoflook erdoor en voeg de hete bouillon toe. Doe de quinoa in de pan, dek af en 15 tot 20 minuten laten sudderen.
    3. Wanneer er nog heel weinig water over is om opgenomen te worden, leg je de spinazie op de quinoa, dek je de pan af en laat je de spinazie een paar minuten slinken.
    4. Als de spinazie is geslonken, roer je het door de quinoa en is het klaar om te serveren...
    5. Haal nog wel eerst de bieten uit de oven (ze moeten nu zacht zijn) en serveer met de quinoa - giet de overgebleven sappen van de rode bieten uit de ovenschaal erover!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Mijn man was bij zijn moeder en mijn moeder at met mij mee. Kon ik eindelijk een recept met bietjes maken voor mijn moeder die daar zo gek op is en samen lekker ervan eten. Heeeel makkelijk te bereiden als je alles goed leest en uitvoert in zijn geheel. Al het eten is uit de pan verdwenen op onze borden en in onze maag. Een heel gezond maaltijd, bietjes waren mooi gaar en de spinazie heerlijk door de quinoa! Zeker aan te raden!!! - 27 aug 2015

    0

    Niets kan mis gaan, staat in het recept. In een ovenschaal, met deksel, hebben de bieten ruim 40 minuten gestaan op 225 graden, zelfs toen waren ze nog harder dan de hardste appel die ik heb gehad. Dit recept is incompleet en is ten zeerste af te raden om dit stap voor stap te volgen. 2 ster voor de potentie van het sausje echter is dit VEEL, maar dan ook VEEL, te weinig om achteraf te gebruiken. In de oven lost het grotendeels op of koekt aan, de smaak is echter wel erg lekker. Wat je voortaan ook zou moeten vermelden, voor de mensen die dat niet weten, dat de quinoa eerst dient schoongemaakt te worden d.m.v een zeef o.i.d. Helaas raad ik dit recept af. - 22 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren