Bladerdeeghapjes met champignonvulling

    Bladerdeeghapjes met champignonvulling

    39keer bewaard
    30min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk hapje geschikt voor elk feest! Je kan ze serveren met pittige ketchup of een knoflooksausje. Je kunt alle kruiden die je maar wilt toevoegen, maar kijk uit dat ze de smaak van de champignons niet gaan overheersen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 500 gr verse champignons, in stukjes gesneden
    • 3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel basilicum
    • 1 theelepel sojasaus
    • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
    • zout en peper naar smaak
    • 275 gr (3 velletjes) bladerdeeg, in vieren snijden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, en bak de champignons enkele minuten. Roer de ui, knoflook en sojasaus erdoor, en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur om af te koelen. Maal het champignonmengsel fijn in een keukenmachine, voeg de peterselie en basilicum toe, en meng goed.
    2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien, en snij elk vel in 4 vierkantjes, zodat je 12 vierkantjes krijgt. Verdeel ongeveer 1 theelepel champignonvulling over elk plakje. Rol het deeg over de vulling. Leg ze op een bakplaat, knijp de randen dicht.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
    4. Serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    ziet er lekker uit,ga het zeker eens proberen - 24 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren