Bladerdeeghapjes met asperges

    Bladerdeeghapjes met asperges

    17keer bewaard
    40min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een briljant recept voor onverwachte gasten. Bladerdeeg redt me altijd! Wikkel witte asperges in bladerdeeg en maak indruk op je vrienden!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 witte asperges
    • zout naar smaak
    • suiker naar smaak
    • 12 velletjes bladerdeeg, ontdooid
    • 12 sneetjes kaas
    • 2 eetlepels fijngehakte dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Was en snijd de asperges. Breng een grote pan water aan de kook, voeg zout en suiker toe en kook de asperges 10 minuten. Giet af en laat ze uitlekken.
    3. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrooi elk vel bladerdeeg met zout, prik er met een vork in, bestrooi met dille en leg er een plakje kaas op.
    4. Leg een asperge op elk vel bladerdeeg (leg het op de kaas). Rol op en leg ze op de bakplaat.
    5. Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren