Bladerdeegpizza

    Bladerdeegpizza

    1keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Bladerdeeg belegd met geroosterde groenten en gesmolten roomkaas, waardoor deze pizza een geweldige smaak krijgt. Je zou je eigen favoriete gedroogde of verse kruiden kunnen toevoegen om het recept te personaliseren!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pakje (ong 375 gr) bladerdeeg, ontdooid
    • 10 champignons
    • 1 rode ui
    • 1 witte ui
    • 1-2 courgettes
    • 2 paprika's (neem twee verschillende kleuren)
    • 1-2 tomaten
    • 250 gr roomkaas (bijvoorbeeld van Philadelphia)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Gebruik kant-en-klaar bladerdeeg en haal dit 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
    2. Rol 1 grote lap bladerdeeg van ong. 35 bij 23 cm door 8 kleine bladerdeegvellen op elkaar te leggen en uit te rollen. Maak een ondiepe gleuf met een scherp mes rondom de rand van het deeg (2,5 cm van de rand) en doe dit over de gehele rechthoek. Dit zal helpen bij het rijzen tijdens het bakken.
    3. Snij de champignons, uien, courgettes, paprika's en tomaten in stukjes van gelijke grootte, en verdeel over het deeg (binnen de gleuf blijven).
    4. Voeg schepjes roomkaas toe.
    5. Bedek met plakjes tomaat, voeg zout en peper toe en bak gedurende 30 minuten of tot het deeg goudbruin is.

    Tip

    Zorg ervoor dat alle groenten droog zijn die je op de pizza legt, anders wordt het deeg te nat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren