Muffins met blauwe kaas en champignons

    Muffins met blauwe kaas en champignons

    6keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Eenvoudig om te maken en een lekkere ochtend- of middagsnack. Deze hartige muffins zijn ook een heerlijk bijgerecht.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 125 gr boter
    • 250 ml melk
    • 2 eieren
    • 400 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 theelepels Provençaalse kruiden
    • zout en peper, naar smaak
    • 6 champignons, in stukjes
    • 150 gr blauwe kaas, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinbakblik in, of bedek met papieren vormpjes.
    2. Smelt de boter in een pan. Zet opzij om af te koelen.
    3. Klop de eieren met de melk in een kom, en roer er de gesmolten boter door.
    4. Zeef de bloem, bakpoeder, kruiden, zout en peper. Roer door elkaar. Roer geleidelijk door het eimengsel tot het goed gemengd is.
    5. Voeg de champignons en blauwe kaas toe en meng voorzichtig.
    6. Lepel het beslag in de vormpjes tot ze 3/4 vol zijn.
    7. Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren