Blauwe kaas taartjes

    Blauwe kaas taartjes

    10keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleine Franse taartjes zijn lekker als hapje. Het deeg is een recept van mijn moeder en het is erg eenvoudig.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 taartjes

    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 50 gr Philadelphia roomkaas
    • 70 gr bloem
    • handvol verse spinazie
    • kleine handvol gehakte walnoten
    • 225 gr blauwe kaas
    • 1 eigeel
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de boter en roomkaas met een houten lepel. Voeg de bloem toe (ik haal het zelf nooit door een zeef, maar het is waarschijnlijk wel beter als je dat doet.) Roer tot een zacht deeg. Rol in 12 balletjes ter grootte van een spruitje. Met behulp van een lepel maak je bakjes in de vormpjes van een mini-muffinbakblik. Vet dit bakblik wel eerst even in. Je kunt ze direct vullen, je hoeft de bakjes niet voor te bakken.
    2. Slink de spinazie door middel van stomen of in de magnetron en leg in een kom. Voeg de gehakte walnoten en blauwe kaas (in stukken) toe. Voeg de dooier toe. Kruid goed. Gebruik een theelepel om het mengsel in de deegschelpen te scheppen, maar maak ze niet te vol. Ik leg altijd nog een klein stukje blauwe kaas op elk taartje, zodat ik zeker weet dat je de kaas goed proeft.
    3. Bak minuten 25 in de oven op 180°C / gasovenstand 4. De taartjes moeten goudbruin zijn en een beetje borrelen, laat ze er anders nog wat langer in. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren