Bonensoep met gerst

    Bonensoep met gerst

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige en vullende Italiaanse soep vol met groenten, pancetta, cannellini bonen en parelgort.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr parelgort
    • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 60 gr pancetta in blokjes
    • 3/4 ui, fijn gesneden
    • 1 wortel, in stukjes gesneden
    • 1 stengel selderij, fijngesneden
    • 2 blikken (van elk 400 gr) cannellini bonen, afgespoeld
    • 2 theelepels zout
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 liter water
    • verse rozemarijn blaadjes, voor erbij te serveren
    • extra vierge olijfolie, om mee te besprenkelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bedek de parelgort met koud water en laat het geheel een uur weken, laat dan uitlekken en zet apart.
    2. Verhit de olie in een pan met zware bodem op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe en bak tot het krokant begint te worden, in ongeveer 3 of 4 minuten. Roer de gesneden ui, wortel en selderij erdoor. Kook nog een paar minuten, of tot de groenten een beetje zacht geworden zijn.
    3. Voeg de helft van de bonen toe en giet er genoeg water op om het mee te bedekken. Voeg de parelgort en de resterende bonen toe. Breng op smaak met zout en peper, laat 40 minuten sudderen onder regelmatig roeren, en voeg meer water toe wanneer het te dik wordt.
    4. Haal van het vuur, laat 5 minuten staan voordat je het serveert met een paar stukjes rozemarijn en een scheutje olijfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren