Spaghetti met ui, tomaat en basilicum

    (64)
    35 minuten

    Een eenvoudig gerecht, zuinig voor de portemonnee, maar rijk van smaak.


    96 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 grote uien, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 blik (400 gr) hele gepelde tomaten
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • handje gehakte verse basilicum
    • 4 eetlepels water
    • 1 pak (500 gr) spaghetti

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. In een grote koekenpan op een matig vuur de olie verhitten en daarin ui en knoflook zacht bakken. Tomaten in stukjes, tomatenpuree, zout, peper, basilicum en water erdoor roeren. Afdekken, het vuur laag zetten en 20 minuten zachtjes sudderend laten inkoken.
    2. Terwijl de saus suddert de pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en de saus door de hete pasta scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (64)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    marjel75
    van
    5

    Gerecht iets veranderd: 1 ui, 2 blikken gepelde tomaten + 1 blikje tomatenpuree gebruikt. Ook champignons, 1/2 rode paprika en een handje geraspte kaas erbij gedaan. Erg lekker.  -  27 aug 2013

    2

    Simpel maar heerlijk.  -  13 mrt 2015

    van
    0

    Ik vond het lekker, maar vond dat het wel smaak miste. Ik zou er volgende keer of inderdaad meer groente doorgooien of bijvoorbeeld wat rode wijn.  -  12 mrt 2018

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren