Bonen-stoofschotel

    Bonen-stoofschotel

    Voeg toe aan favorieten!
    1dag1uur


    Maak dit als eerste!

    Deze hartige stoofschotel is erg smaakvol. Lekker op een koude dag. De bonen worden een nacht lang geweekt en dan gekookt met worst in een tomatensaus. lekker met een dikke snee brood.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 400 gr grote witte bonen
    • 1,5 liter water
    • 3 laurierbladeren
    • 1 theelepel bouillonkorrels
    • 6 pimentkorrels
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 2 medium uien, in blokjes gesneden
    • 200 gr rookworst, in stukjes
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 eetlepel reuzel (of boter)
    • 1 eetlepel bloem
    • zout en peper naar smaak
    • verse peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag1uur15min 

    1. Spoel de bonen af en leg ze in warm water, laat ze 24 uur weken.
    2. Voeg 1,5 liter water, bouillonkorrels en de kruiden toe aan de uitgelekte bonen en laat 45 minuten zachtjes koken.
    3. Verhit de olie in een pan. Bak de ui en worst hierin. Voeg ze dan toe aan de bonen, en laat 5 minuten verder koken. Roer de tomatenpuree erdoor.
    4. Laat de stoofschotel lekker sudderen en smelt ondertussen de reuzel op middelhoog vuur, voeg de bloem toe en meng goed. Kook dit 2-3 minuten op matig vuur, onder voortdurend roeren. Voeg toe aan de stoofschotel en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren