Romige broccoli ovenschotel

    Romige broccoli ovenschotel

    27keer bewaard
    25min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk bijgerecht van broccoli en walnoten in een romige saus met knoflook. Een eenvoudige en heerlijke manier om deze smakelijke groente te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 stronk broccoli, in roosjes
    • 235 ml room
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 handje gehakte walnoten
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Kook de broccoli ong 3-4 minuten in een pan met weinig water. Giet af, en spoel af onder koud water.
    3. Meng de room, mayonaise, walnoten en knoflook in een kleine kom. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed.
    4. Leg de broccoliroosjes in een ovenschaal, giet de saus erover. Bak 15 minuten. Bestrooi met kaas en bak nog eens 5 minuten tot de kaas is gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    2

    Broccolie op z`n Paasbest, smullen was het hier aan tafel - 21 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren