Britse broodpudding

    Britse broodpudding

    11keer bewaard
    1uur30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke Britse dessert, dat in het Engels 'bread and butter pudding' heet, zal je versteld doen staan. Beboterd brood wordt gelaagd met rozijnen, gedrenkt in een zoete vla en dan gebakken. Het is het perfecte winterdessert.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 sneetjes oud witbrood, zonder korst
    • zachte boter, zoveel als nodig
    • 5 eieren
    • 1 liter melk
    • 4 eetlepels suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • 50 gr rozijnen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een grote ovenschaal in.
    2. Beboter het brood en snijd elk sneetje in driehoeken. Leg de sneetjes brood in de voorbereide schaal, strooi eventueel rozijnen tussen de lagen brood.
    3. Maak de vla door de eieren en melk tot een glad geheel te kloppen. Voeg de vanille en suiker toe en mix 1-2 minuten totdat alles goed gemengd is.
    4. Giet de vla over het brood, bestrooi met nootmuskaat en bak 60-90 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren