Sinaasappelmuffins met dadels

    Sinaasappelmuffins met dadels

    6keer bewaard
    35min


    32 personen hebben dit gemaakt

    De smaak doet me denken aan kerstochtend! Voor een meer gekruide smaak kunt u kaneel of gemengde kruiden toevoegen. Ik vermaal de sinaasappelschil in de keukenmachine.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 sinaasappel met schil, in stukjes
    • 100 ml sinaasappelsap
    • 75 gr dadels, fijngesneden
    • 1 ei, geklopt
    • 4 eetlepels kristalsuiker
    • 200 gr witte bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 100 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom gehakt sinaasappel, sinaasappelschil, dadels en suiker vermengen. In een aparte kom bloem, bakpoeder, baksoda en zout vermengen. De bloemmix aan het sinaasappelmengsel toevoegen en grof vermengen. Niet teveel mengen. Zure room erdoor scheppen en het beslag in de muffinvormpjes schenken.
    3. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een klein mes schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. Uit de bakvorm verwijderen en laten afkoelen alvorens te serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren