Broodsaus voor bij het kerstdiner

    Broodsaus voor bij het kerstdiner

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een beproefd recept dat een must is op je kersttafel. Laat een nachtje trekken voor een fantastische smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote ui
    • 12 hele kruidnagels
    • 475 ml melk
    • 2 laurierbladeren
    • 1 eetlepel hele zwarte peperkorrels
    • zout en peper, naar smaak
    • 125 gr fijne broodkruimels / fijn paneermeel
    • 55 gr boter
    • 1 theelepel nootmuskaat
    • 3 eetlepels slagroom (liefst room met een vetgehalte van 50%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de ui doormidden en steek er de kruidnagels in. Doe in de pan samen met de melk, de laurierblaadjes en peperkorrels. Voeg zout en peper toe en breng alles aan de kook, onder voortdurend roeren. Zodra het mengsel begint te koken, haal je het van het vuur en laat je het minstens 2 uur, of 1 nacht in de koelkast staan, zodat de smaken kunnen trekken.
    2. Om de saus af te maken, zeef de melk en giet deze terug in de pan en verwarm op matig vuur. Roer het broodkruim/paneermeel erdoor en voeg de helft van de boter toe. Roer vaak, tot de saus is ingedikt. Voeg de slagroom en de resterende boter toe. Breng op smaak met nootmuskaat en peper en zout, indien nodig. De textuur moet op zachte pap lijken. Serveer samen met een gebraden kalkoen of kip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren