Cakepops gemaakt van kerststol

    Cakepops gemaakt van kerststol

    1keer bewaard
    1uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb deze vorig jaar voor tijdens een oudejaarsfeestje gemaakt en ik weet zeker dat er dit jaar ook weer kerststol overblijft. Ik kan niet wachten om ze weer te maken. Je kunt een deel van de spijs toevoegen, zodat het mengsel goed bindt, maar je kunt daarvoor ook roomglazuur of abrikozenjam gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr kerststol (inclusief spijs) of kerstcake
    • 1 reep witte, melk of pure chocolade (van 100 gr)
    • 8 dunne lolliestokjes (optioneel)
    • gekleurde suikerballetjes of hagelslag, voor het versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 13min  ›  Bereiding: 2min  ›  Extra tijd: 1uur in de diepvries  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Prak de kerststol met spijs met een vork fijn of breek in kruimels met je vingers. Het moet heel kneedbaar zijn, zodat je er balletjes van kan maken. Zo niet, voeg een lepel jam of roomglazuur toe tot het kneedbaar is.
    2. Vorm het mengsel in 8 balletjes van gelijke grootte. Rangschik ze op een bakplaat bekleed met plasticfolie of bakpapier. Zet de bakplaat 30 minuten tot een uur in de vriezer of koelkast. Zo blijft de vorm behouden.
    3. Als je klaar bent om ze te versieren, smelt je de chocolade au bain-marie.
    4. Steek een houten spiesje of lolliestokje in elke bal en dompel ze in de gesmolten chocolade. Het kan nodig zijn om dit twee keer te doen om ze goed bedekt te krijgen. Versier ze zoals je wilt.
    5. Zet ze rechtop in een hoog glas en laat de chocolade hard worden. Eet smakelijk!

    Tip

    Als je geen lolliestokjes kunt vinden, gebruik dan een spiesje en laat ze drogen in een papieren cupcakebakje.

    Voor elke gelegenheid:

    Gebruik in plaats van kerststol chocoladecake of brownies. Voeg steeds een eetlepel roomglazuur aan de verkruimelde cake toe tot het mengsel kneedbaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren