Cakeblokjes met fudge, zonder te bakken

    (1)

    Deze cake met chocoladeglazuur is een super-gemakkelijke traktatie, die snel en gemakkelijk te maken is. Het hoeft niet in de oven. Serveer op elk moment van de dag.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr gewone koekjes, grof gemalen
    • 100 gr boter
    • 100 gr suiker of witte basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 volle eetlepel cacaopoeder
    • 1 groot ei, losgeklopt
    • 30 gr walnoten, in stukjes (optioneel)
    • Voor het glazuur
    • poedersuiker, zoveel als nodig
    • cacaopoeder, zoveel als nodig
    • 15 gr boter, gesmolten
    • water, indien nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter, suiker, cacao en de vanille in een pan en roer samen. Voeg de grof verkruimelde koekjes, walnoten en het ei toe. Meng alles goed op een laag vuur, zet vervolgens opzij.
    2. Vet een bakplaat met opstaande randjes in met boter. Giet het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
    3. Om het glazuur te maken, meng je 15 gr boter en genoeg poedersuiker en cacao om een ​​druppelend, vloeibaar glazuur van te maken. Indien nodig, voeg je een beetje water toe om de textuur goed te krijgen.
    4. Besprenkel de cake met chocoladeglazuur terwijl deze nog warm is. Snijd in kleine vierkantjes voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren