Sinaasappel-cranberrysaus

    Sinaasappel-cranberrysaus

    3keer bewaard
    1uur25min


    294 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heeft een Jamaicaanse vriend vele jaren geleden eens liefdevol met mij gedeeld. Een fantastische saus, heel anders dan andere cranberrysauzen die ik ooit heb geproefd.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 675 gr verse cranberry's
    • schil van 1 sinaasappel, geraspt
    • 3 stokjes kaneel
    • 450 ml sinaasappelsap
    • 450 gr donkerbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Cranberry's, sinaasappelrasp, kaneel, sinaasappelsap en basterdsuiker in een pan vermengen en net onder water zetten. Op een hoog vuur aan de kook brengen.
    2. Het vuur meteen laag zetten en ong. 1 uur zachtjes laten sudderen tot de saus is ingedikt.
    3. Proeven en eventueel naar smaak suiker toevoegen. Té gare cranberrysaus bestaat niet, dus laat maar lekker inkoken. Afkoelen en afgedekt in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren