Calzone gevuld met kip en groenten

    Calzone gevuld met kip en groenten

    10keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht, geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Je kan het naar wens aanpassen: voeg meer groenten of ham toe, en breng op smaak met kruiden. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 calzones

    • Deeg
    • 250 gr bloem
    • 80 ml plantaardige olie
    • 160 ml melk
    • 2 theelepels bakpoeder
    • Vulling
    • olie voor het bakken
    • 2 kipfilethelften, in kleinere stukken gesneden
    • 1 broccoli, gesneden
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 blik maïs, uitgelekt
    • 1 tomaat, gesneden
    • 4 champignons, gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 200 gr geraspte kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in.
    2. Meng de bloem, olie, melk en bakpoeder in een kom en kneed tot een glad deeg ontstaat. Zet opzij.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukken kip een paar minuten tot ze niet meer roze zijn. Snij de groenten fijn.
    4. Rol op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uit in 2 dunne cirkels. Vul de ene helft van elke cirkel met de helft van de kip, gevolgd door de helft van de fijngehakte groenten en de helft van de suikermaïs. Bestrooi de vulling met kruiden en kaas. Vouw dicht en knijp de randen samen. Maak een paar kleine sleuven aan de bovenkant. Leg op de bakplaat.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren