Fruitige kip curry

    Fruitige kip curry

    1keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kip curry met sinaasappel en tomaat. Kruidig, pittig en lekker. Dit recept is voor alle curryliefhebbers. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het kruidenmengsel
    • 2 eetlepels olie
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel kurkuma
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 3 theelepels tandoori masala poeder
    • 1 theelepel garam masala poeder
    • 9 gedroogde kerriebladeren
    • Voor de curry
    • 2 grote uien, fijngehakt
    • 8 kippendijen of 4 kipfilets, in kleinere stukken gesneden
    • 4 knoflookteentjes, gehakt
    • 1 stuk gemberwortel van 5 cm, fijngehakt
    • 1 tot 2 rode Spaanse pepers (naar smaak)
    • 1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 1 theelepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel tomatenketchup
    • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
    • sap van 1 sinaasappel
    • 200 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • 2 eetlepels zoete, hete chilisaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de droge kruiden toe en bak ze 1 tot 2 minuten.
    2. Voeg de ui en stukjes kip toe. Laat de stukken kip karameliseren aan de ene kant en draai ze dan om.
    3. Voeg de knoflook, gember, chilipepers, tomaten, tomatenpuree en ketchup toe, meng goed
    4. Zodra de tomaatjes zacht worden voeg je de sinaasappelschil en het sap toe. Voeg de kippenbouillon toe en zet het vuur laag, laat de saus indikken. Roer af en toe zodat de saus niet blijft kleven.
    5. Voeg de worcestersaus, chilisaus en zout naar smaak toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren