Italiaanse carnavalscake (Schiacciata alla fiorentina)

    Italiaanse carnavalscake (Schiacciata alla fiorentina)

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Deze cake, in het Italiaans 'Schiacciata alla Fiorentina' genaams, is afkomstig uit Florence en wordt gemaakt rond carnaval. Het is een gewone cake met sinaasappelsmaak, en wordt zo gegeten of geserveerd met jam of slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr bloem
    • 150 gr fijne kristalsuiker
    • 2 eieren
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 180 ml melk
    • 1 sinaasappel, sap en geraspte schil
    • 2 theelepels bakpoeder
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm in.
    2. Meng alle ingrediënten in een grote kom, maar voeg het bakpoeder als laatste toe. Giet in de bakvorm en bak gedurende 30 minuten.
    3. Laat afkoelen voordat je de cake bestrooit met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren