Champignonwijnsaus

    Champignonwijnsaus

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een heerlijke, vegetarische champignonsaus bereid met verse en gedroogde paddenstoelen, witte wijn, rozemarijn en tijm.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 25 gr gemengde gedroogde paddenstoelen
    • 350 ml kokend water
    • 30 gr boter
    • 1/2 rode ui, zeer fijn gesneden
    • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
    • 2 eetlepels bloem
    • 175 ml witte wijn
    • verse takjes tijm
    • verse rozemarijn
    • 500 ml groentebouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Week de gedroogde paddenstoelen 20 tot 30 minuten in 350 ml kokend water. Giet de vloeistof af, maar bewaar het voor de saus. Snijd de champignons in kleine stukjes.
    2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak de in blokjes gesneden rode ui tot deze zacht is, in ongeveer 5 minuten. Roer alle paddenstoelen erdoor.
    3. Strooi de bloem erover, roerbak een paar minuten voor je de bewaarde paddenstoelenvloeistof en wijn erbij giet. Breng aan de kook, voeg de bouillon en verse kruiden toe en laat sudderen, zodat de vloeistof vermindert en de saus een beetje dikker wordt (ongeveer 5 of 10 minuten). De saus zal nog steeds vrij dun zijn.
    4. Optioneel: Voordat je de saus gaat serveren, kun je deze door een zeef halen als je liever een volledig gladde saus hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren