Champignonquiche

    Champignonquiche

    4keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn recept voor een simpele champignonquiche met een zelfgemaakte kruimelige korst. Het duurt ongeveer een uur om de quiche te bereiden (inclusief het maken van het deeg). Het deeg is voldoende voor een grote of twee kleinere bakvormen. Uiteraard kun je de champignons en uien inruilen voor andere ingrediënten, en je kan het deeg in sommige winkels ook kant-en-klaar kopen (neem bijv. bladerdeeg).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Deeg
    • 170 gr bloem
    • 85 gr koude boter
    • 2 tot 4 eetlepels gekoeld water (voeg beetje bij beetje toe)
    • Quiche
    • 250 gr champignons, in stukjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eieren
    • 100 ml melk
    • snufje knoflookpoeder (optioneel)
    • geraspte kaas en paprikapoeder (optioneel) om erover te strooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vul een glas met water en zet een nacht in de koelkast (je hebt minder dan een glas nodig, maar het is beter om iets meer te hebben dan te weinig).
    2. Doe de bloem en de boter in een grote kom (de boter rechtstreeks uit de koelkast).
    3. Zorg ervoor dat je handen schoon zijn en wrijf dan de boter door de bloem terwijl je er voorzichtig zoveel mogelijk lucht in probeert te kneden. Ga door tot het mengsel fijn en kruimelig wordt.
    4. Voeg een beetje van het gekoelde water toe (niet meer dan 2 theelepels). Meng met je handen. Voeg beetje bij beetje meer water toe, tot het deeg net begint samen te klonteren.
    5. Als je een grote bal van het deeg kan maken dan heb je genoeg water toegevoegd, maar als het niet wil binden tot een bal blijf je steeds wat water toevoegen. De bal moet nog steeds vrij droog aanvoelen en zal waarschijnlijk veel scheuren hebben aan de oppervlakte, maar zolang als het aan elkaar blijft plakken is het goed.
    6. Leg het deeg in de koelkast om te koelen.
    7. Verwarm de oven voor op 220°C / gasovenstand 7. Snijd de ui en champignons in stukjes.
    8. Terwijl de oven aan het opwarmen is, bak je de champignons en ui in de olie en knoflook tot ze net gaar zijn.
    9. Vet de taartvorm in (als je er een gebruikt) of zorg dat de kleinere bakvormen klaar staan. Haal het deeg uit de koelkast, terwijl de champignons bakken.
    10. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte, til het met behulp van de deegroller over de bakvorm.
    11. Druk het deeg in de bakvorm met de achterkant van je wijsvinger. Prik een paar keer met een vork in de bodem en snijd het overtollige deeg weg.
    12. Herhaal de stappen 10/11 voor de andere bakvorm (als je deze gebruikt).
    13. Voeg bakbonen toe aan het deeg en bak de bodem(s) 10 minuten. Haal de korst uit de oven wanneer het licht goudbruin is en stevig aanvoelt.
    14. Zet de oven temperatuur lager op 160°C / gasovenstand 3.
    15. Meet de melk af, giet in een mok en breek er twee eieren in. Klop hard met een garde tot een licht en luchtig geheel ontstaat. Voeg het knoflookpoeder toe.
    16. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de bakvorm(en). Giet voorzichtig het eiermengsel over de champignons. Zorg ervoor dat je het niet te vol schenkt.
    17. Rasp net genoeg van de kaas naar keuze om de oppervlakte van de quiche te bedekken. Strooi een beetje paprikapoeder over de quiche voor de kleur.
    18. Bak 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het mengsel stevig aanvoelt.
    19. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren