Champignonknoedels voor in borsjt

    Champignonknoedels voor in borsjt

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is van mijn Poolse oma, die zegt dat het veel makkelijker is om deze gevulde knoedels te maken voor in de borsjt (rode bietensoep) dan het op het eerste gezicht lijkt. Alles wat je nodig hebt is wat oefening om te weten wanneer het deeg klaar is. Waarom probeer je het niet vandaag nog?

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Deeg
    • 1 kilo bloem
    • 1 eierdooier
    • 1 kopje (of meer) warme melk
    • Vulling
    • 100 gr gedroogde wilde paddenstoelen
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 30 gr boter
    • zout en peper naar smaak
    • paneermeel (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

      Vulling:

    1. Bedek in een kleine steelpan de champignons met heet water, breng dit aan de kook, en kook ze 20 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en snijd ze fijn.
    2. Smelt de boter in een pan, bak de ui, roer de paddenstoelen erdoor en bak tot de ui zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Als het mengsel te sappig lijkt, voeg dan wat paneermeel toe om het droog en dik te maken. Zet opzij.
    3. Deeg:

    4. Meng de bloem met de eierdooier en warme melk, roer snel met een vork tot het goed opgenomen is. Het deeg moet glad en zacht zijn. Als het te stevig is, giet er dan wat meer melk bij.
    5. Rol op een licht met bloem bestoven werkblad het deeg uit en snijd het in vierkantjes van 4 cm. Plaats een theelepel vulling in het midden van elk vierkantje. Vouw het deeg over de vulling tot een driehoek en knijp de randen dicht.
    6. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de knoedels in porties, ong gedurende 10 minuten, tot ze naar het oppervlak drijven. Haal ze met een schuimspaan uit de pan.
    7. Serveer in warme rode borsjt. Klik hier voor een recept

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren