Champignonsaus

    Champignonsaus

    5keer bewaard
    40min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldige aanvulling voor veel hoofdgerechten. Deze veelzijdige saus smaakt heerlijk over geroosterd vlees, aardappelen of zelfs over boekweit.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr champignons, gesneden
    • 1 middelgrote ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 120 ml water
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt
    • 5 eetlepels bloem
    • 3 eetlepels zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een steelpannetje en bak de ui glazig.
    2. Voeg de champignons toe, giet er 120 ml water bij, dek af en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Roer er de gehakte peterselie en 5 eetlepels bloem door, meng goed tot een gladde massa. Kook 5 minuten tot het dik wordt.
    4. Meng de zure room met 2 eetlepels van de saus in een klein kommetje, en meng goed tot een gladde massa. Giet het mengsel terug in de saus onder voortdurend roeren en breng aan de kook. Haal van het vuur en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren