Pittige roerbakschotel met rundvlees

    Pittige roerbakschotel met rundvlees

    6keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is iets wat ik gemaakt heb toen ik een interessant roerbakgerecht wilde maken en er geen kon vinden. Plus ik ben op een missie om lekkere glutenvrije recepten te vinden. Je kunt de hoeveelheid chilipepers aanpassen en het zo heet maken als je zelf wilt. Je moet wel minstens 1 uur marineren, maar dan is het na die tijd in een paar minuten klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels donkere sojasaus
    • 2 eetlepels vloeibare honing
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 500 gr dunne biefstuk, in reepjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 500 gr gemengde roerbakgroenten, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de sojasaus, honing, tomatenpuree en stukjes rode chilipeper in een kom. Voeg de biefstuk toe, roer, dek af en laat minstens 1 uur marineren.
    2. Verhit de olijfolie in een grote wok op middelhoog vuur. Voeg de biefstuk met de marinade toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
    3. Voeg de groenten toe en roerbak nog eens 5-10 minuten, tot de biefstuk gaar is, maar de groenten nog steeds knapperig zijn.

    Tip

    Je kunt de biefstuk tot wel 24 uur laten marineren, daar wordt de smaak alleen maar beter van.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren